Hostingaccount vol? Tips wat je kan doen om problemen te voorkomen

Heb je je hostingaccount bij de WEBJONGENS ondergebracht? Super natuurlijk. In 99% van de gevallen gaat dit jaren goed. Maar er is wel één issue waar gebruikers, meestal na verloop van tijd, tegenaan kunnen lopen: gebrek aan schijfruimte!

In veel gevallen komt dit omdat er steeds meer bestanden bijkomen, en vrijwel niemand van bestanden opruimen houdt. Toch is dat laatste in principe de beste optie om je hostingaccount groot genoeg te houden om problemen met de weergave van je website of het ontvangen van e-mail te voorkomen.

ONZE TIPS:

  1. Met stip op 1: ruim je e-mails op. Zonder dat we er erg aan hebben, verzamelen door de tijd heen duizenden e-mails. Zowel inkomende als verzonden berichten nemen steeds meer ruimte in beslag. Door eenvoudig de prullenbak te legen of verzonden items te verwijderen, komen er vaak honderden Mb's vrij
  2. Verwijder backups. Backups die binnen je hostingpakket of website gemaakt worden, zijn vaak grote bestanden die veel ruimte binnen je account afsnoepen. Backuppen is naturlijk verstandig, maar weet dat we 2 keer per dag een offsite backup maken. Dus is het niet strikt noodzakelijk, schakel het backuppen binnen DirectAdmin uit of verwijder eens in de zoveel tijd verlopen backups.
  3. Optimaliseer afbeeldingen op je webdsite. Heb je een grote website? Denk dan eens aan het optimaliseren van de afbeeldingen. Er is vaak totaal geen noodzaak om foto's in vol formaat te uploaden. Toch gebeurt dit nog wel regelmatig. Daarnaast kan je bij .jpg en .png afbeeldingen compressie toepassen die het formaat zichtbaar doet slinken. Hiervoor geldt natuurlijk dat voor 1 foto het resultaat niet echt van invloed is, maar bedenk maar eens wat het effect over 100 foto's is. Dan kan het maar zo om 100Mb of meer gaan!
  4. Optimaliseer je database. Een database van je website kan door het te optimaliseren ineens vele Mb's vrijmaken. Dit kan eenvoudig door in DirectAdmin naar de database pagina te gaan en de gewenste database te optimaliseren.

Kan je met bovenstaande punten helemaal niets? Of heeft het allemaal niet voldoende effect?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Wij kunnen natuurlijk ook het hostingaccount vergroten. Per 1Gb per jaar zijn de kosten hiervoor 10 euro.

Vul een geldig e-mailadres in