Hoe kan ik inloggen in Joomla?

De plek om in te loggen in een Joomla website is in principe altijd hetzelfde, namelijk: jedomeinnaam.nl/administrator. Vervolgens zijn er 2 verschillende accountgegevens nodig om vertrouwd in te kunnen loggen.

Stap 1: Inloggen in de popup

Nadat je de URL hebt ingetikt in de browser, krijg je een popup te zien. Deze popup zie je niet altijd, maar is een eerste blokkade tegen spammers en hackers. Wanneer deze inlog een aantal keren achter elkaar verkeerd wordt ingevoerd, wordt het IP-adres op een blacklist geplaatst. Dit is een zeer effectieve manier om misbruik van je website tegen te gaan.

Stap 2: Inloggen in Joomla

Wanneer je de gegevens in de popup correct hebt ingevoerd, wordt je automatisch doorgestuurd naar de Joomla inlogpagina. Deze is doorgaans herkenbaar in WEBJONGENS stijl, en is ook duidelijk een ander inlogscherm dan die in stap 1 te zien is. Hier vul je je gebruikersgegevens in zoals ontvangen bij het activeren van je account ontvangen. Accountnaam is meestal je e-mailadres.

Gegevens kwijt?

Ben je je gegevens kwijt? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie gebruiken. Echter zal dit alleen werken wanneer je account niet de Super Administrator rechten bevat. Dit heeft te maken met beveiligingsmaatregelen. Kan je deze functie niet gebruiken? Neem dan contact op met WEBJONGENS voor een reset van je gegevens.

TIP: Gebruik de veilige online dienst LastPass voor het onthouden en beheren van al je wachtwoorden. Dit helpt je goed bij het gebruiken van ingewikkelde wachtwoorden. Zo maak je voor elk account die je moet aanmaken (ook anders dan voor je website) veilige wachtwoorden aan en kost het je geen moeite deze terug te vinden.

Vul een geldig e-mailadres in