Hoe kan ik een nieuw artikel klaarzetten?

Blog's, nieuws, reviews met alleen tekst... content die per verhaal steeds aangevuld wordt loopt vaak via Joomla artikelen. Hier lees je hoe je een nieuw artikel toevoegt.

Zo als bij alles uiteraard eerst inloggen.

STAP 1

Zoek in de donkere balk bovenin Content (of Inhoud als je Nederlands aan hebt staan) op, klap die uit door op het kleine pijltje ernaast te klikken en klik Articles (Artikel) aan. Je krijgt ook die optie Add New Article (Nieuw Artikel Toevoegen), die kun je straks zelf gebruiken, maar voor deze uitleg gaan we even via het artikeloverzicht.

STAP 2

Als je namelijk niet meer helemaal precies weet hoe het bij jouw site "ook alweer zat", dan is het handig om heel even bij de bestaande artikelen te spieken. Let daarbij even op de volgende zaken:

  • Categorie: deze bepaalt waar het artikel getoond wordt in de site. Sommige site's hebben maar 1 categorie (alleen een blog bijvoorbeeld), maar anderen hebben meer opties. Vul de categorie sowieso ALTIJD in.
Eerste foto (1).jpg
  • Lees meer: vaak wordt op een overzichtspagina een korte intro van het artikel getoond. Soms staat de lengte hiervan automatisch ingesteld op basis van het aantal lettertekens, in andere gevallen geef je zelf dit breekpunt aan. Je ziet dan in je bestaande artikelen een grijze streep tussen de tekst staan. Dat is je Read More (Lees meer). Onder het blok waar je de tekst invult vind je een knop om deze toe te voegen.
Tweede foto (1).jpg
  • Afbeeldingen: staan er bij jouw nieuws/blog artikelen plaatjes? Ga in een artikel naar het tabblad Images and Links (Afbeeldingen en Links)
Derde foto (1).jpg

en kijk even welke afbeeldingen ingevuld zijn: de Intro afbeelding (deze is zichtbaar in een overzicht), de full article afbeelding (deze is zichtbaar als het artikel volledig geopend is) of beiden? Uitleg over afbeeldingen toevoegen:

Vul een geldig e-mailadres in