Wat te doen aan spam?

Websites worden doorlopend gescand door zogenaamde robots, die niets anders doen dan formuliervelden invullen en versturen. Dit met maar één doel, SPAM versturen. Om dit tegen te gaan, zijn er verschillende mogelijkheden.

De bekendste en relatief eenvoudigste om in het formulier te gebruiken is een CAPTCHA-code. Dat is een plaatje met een tekstje die je als bezoeker moet overnemen om een formulier te kunnen versturen. Dat is namelijk iets wat robots niet of nauwelijks kunnen. Zo kun je dus een scheiding maken tussen SPAM en door mensen ingevulde formulieren.

Binnen DirectAdmin kan je het SPAMfilter ook aanscherpen. Via de optie spamassassing zijn de gegevens te wijzigen, zodat er meer berichten uit gefilterd worden. Ook heb je de keuze om deze als SPAM bestempelde berichten direct online te verwijderen. Dan hoef je ze niet meer eerst in je mailbox te ontvangen om ze daarna te verwijderen. Let op: hier zit een klein risico aan, aangezien je nu niet meer inzichtelijk hebt of alle verwijderde mail ook alleen maar SPAM is. De ervaring leert echter dat het zelflerende spamassassin-systeem zelden fouten maakt.

Laatste update op 25th May 2020

Vul een geldig e-mailadres in